Μια ειδική κατηγορία φωτεινών επιγραφών είναι οι κατασκευές Block Out.

Σε αυτές τις επιγραφές (μονής ή διπλής όψης) η ιδιαιτερότητα που υπάρχει είναι ότι δεν έχουμε φωτισμό σε όλη την επιφάνεια. Με ειδικά αυτοκόλλητα υλικά (μη φωτοδιαπερατά) αλλά και με τη χρήση etalbond (κοπή σε cnc router ), αλουμινίου ή λαμαρίνας (κοπή σε laser) – έχουμε φόντο που δε φωτίζει και αντίστοιχα τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν φωτεινά, κάτι που κάνει αυτές τις φωτεινές επιγραφές ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Η κατασκευή μπορεί να γίνει είτε με προφίλ αλουμινίου περιμετρικά και στην όψη το αντίστοιχο block out υλικό ή και ολόκληρη με το etalbond (στο οποίο πραγματοποιείται στραντζάρισμα) για να γίνει γύρισμα περιμετρικά και να δημιουργήσει το σόκορο.
Μπορούν να βαφτούν σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων (RAL αποχρώσεις) , όπως επίσης και να συνδυαστούν και με ανάγλυφα γράμματα. Επίσης, ανάλογα με την συνολική διάσταση – αλλά και από το περιεχόμενο του εικαστικού, μια block out επιγραφή μπορεί να γίνει και ολόκληρη από plexiglass (μαύρο έγχρωμο ή γαλακτερό) με επικόλληση αυτοκόλλητου βινυλίου.
Έργα

Ενδιαφέρεστε για Block Out Επιγραφές ;

Μοιράσου το!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on twitter
Scroll to Top