Σπουδαιότητα εσωτερικής σήμανσης
Η δυναμική και η σπουδαιότητα της εσωτερικής σήμανσης

Ο ρόλος της εσωτερικής σήμανσης είναι να ενημερώνει, να καθοδηγεί και να κατευθύνει μέσα σε έναν επαγγελματικό χώρο.


Είτε είναι κατευθυντήρια είτε απλά αναγνωριστική, ο ρόλος της εσωτερικής σήμανσης πρέπει να χαρακτηρίζει διακοσμητικά το ύφος του χώρου στον οποίο ανήκει.

Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες επιγραφών εσωτερικού χώρου:

  1. Αναγνωριστικές

    Σε αυτήν την κατηγορία, βρίσκουμε τις πινακίδες αναγνώρισης των χώρων μιας εταιρείας (π.χ. εργαστήρια, πωλήσεις), τμήματα, χώρους με περιορισμένη πρόσβαση, αρίθμηση αιθουσών κ.α. Η εγκατάσταση γίνεται αποκλειστικά δίπλα ή πάνω σε πόρτες.

  1. Κατευθυντήριες

    Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει όλες τις πινακίδες που κατευθύνουν τους χρήστες σε μια υπηρεσία, σε ενα συγκεκριμένο τμήμα, όροφο ή κτήριο (π.χ βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδριάσεων, ταμείο). Επίσης αφορά τις συγκεντρωτικές σημάνσεις  ενός κτηρίου, οι οποίες συνήθως βρίσκονται στις κύριες εισόδους ή σε στρατηγικές διασταυρώσεις.  Μπορούν να εγκατασταθούν στον τοίχο ή να αναρτηθούν από την οροφή.

  1. Πρώτης Ανάγκης

    Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει όλες τις σημάνσεις που ορίζουν περιοχές εξυπηρέτησης, πιο συχνά με τη χρήση εικονογραμμάτων. Αυτά τα μέρη πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους (π.χ. τουαλέτες, ιατρείο, πυρόσβεση, έξοδος κινδύνου, κα.). Μπορούν να τοποθετηθούν παντού, πρέπει να είναι έντονες και να χρησιμοποιούν διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα αντί λέξεων.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε έναν επαγγελματικό χώρο μπορούμε σε σημαντικά σημεία εσωτερικά – να τοποθετούμε το σήμα ή την επωνυμία μας, βασικές υπηρεσίες ή προϊόντα μας , καθώς και σχετικά διακοσμητικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της εταιρικής μας ταυτότητας και θα κάνουν τον επισκέπτη – υποψήφιο πελάτη να αισθάνεται κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο, περισσότερο οικεία.

Δείτε περισσότερες επιγραφές εσωτερικού χώρου στο Pinterest Account μας.

Μοιράσου το

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest

Περισσότερες
ΙΔΕΕΣ & TIPS

Scroll to Top